o_nas_baner

O Nas

Jak powstają nasze produkty?

 Tworzymy zamknięty ekosystem produkcji. Dzięki niemu, z pełną odpowiedzialnością przygotowujemy nasze produkty, mając wpływ na każdy etap ich powstawania, a cały proces chowu oraz produkcji objęty jest stałym nadzorem Inspekcji Weterynaryjnej. 

Stawiamy na popularny trend polityki „od pola do stołu”. Gwarantujemy pełną identyfikowalność naszych wyrobów – od rodzaju paszy, którą jest karmiona kura, po jajko, kurczę, które się z niego wylęgnie – po finalny produkt.

 

1.       FERMY

Pod opieką mamy 3 fermy reprodukcyjne, 5 produkcyjnych, a także wylęgarnię. W ich prowadzeniu najważniejszy jest dla nas dobrostan zwierząt, dlatego każdy cykl produkcyjny jest w pełni nadzorowany i kontrolowany z restrykcyjnymi zasadami higieny i ochrony biologicznej. Dbałość o zapewnienie komfortu zwierząt jest bardzo ważnym czynnikiem, wpływającym na jakość uzyskanego surowca. 

2.       PASZE

 Prowadzenie własnych upraw pozwala nam na uzyskanie jak najlepszej jakości pasz, które są fundamentem dla dobrej jakości mięsa. Wiemy jak ważne jest ich zbilansowanie, dlatego ich produkcja jest także otoczona jak największą dbałością o każdy szczegół. Potwierdzają to liczne certyfikacje przeprowadzone przez niezależne jednostki.

Nasze fermy spełniają normę ISO 9001:2008, REDcert, HACCP oraz GMP+.

3.       TRANSPORT

 Po raz kolejny dobro zwierząt stawiamy na pierwszym miejscu. Nasze fermy są zlokalizowane blisko zakładu by zminimalizować czas transportu.

Dysponujemy wyspecjalizowanymi środkami transportu przystosowanymi do bezpiecznego przewozu zwierząt. Corocznie wszystkie etapy łańcucha dostaw podlegają audytom certyfikującym prowadzonym przez niezależne jednostki zewnętrzne, a także na zlecenie odbiorców, jak również wynikające z obostrzeń standardów (TFMS, IFS/BRC, Red Tractor Assurance, QS). 

Transparentność produkcji jest głównym filarem naszej kontroli jakości.

Proces powstawania naszych mięs i wędlin monitorowany jest kompleksowo, na każdym etapie procesu hodowlano-produkcyjnego. Prowadzenie własnych upraw pozwala nam na całkowitą kontrolę pasz, dzięki czemu mamy pewność, że nasze produkty są całkowicie bezpieczne.

Potwierdza to szereg posiadanych przez nas certyfikatów.

  • Od roku 1999 stosujemy system HACCP, czyli identyfikacji zagrożeń występujących w produkcji oraz środki do ich eliminacji.
  • W 2004 roku wdrożyliśmy dwa kolejne systemy jakościowe – IFS i BRC.

System IFS w szczególny sposób kontroluje żywność pod kątem zanieczyszczeń alergenami, natomiast BRC określa wymagania jakościowe dla produktów wprowadzanych na rynek Wielkiej Brytanii. 

  • W 2006 roku wdrożono standardy TESCO i Red Tractor, których podstawą jest dbałość o dobrostan zwierząt na każdym etapie rozwoju, a także w transporcie

Dobrostan zwierząt

Szczególną wagę przykładamy do dobrostanu zwierząt w całym procesie hodowlano-przetwórczym. Na wszystkich fermach kurczęta odchowywane są na podłożu tzw. pelecie ze słomy, który nie tylko jest higieniczny dzięki temperaturze, w której jest produkowany, ale również wykazuje dużą higroskopijność, pochłaniając nadmiar wilgoci z otoczenia zapewniają zwierzętom optymalne warunki bytowe. Dzięki temu zwierzęta są czyste, przebywają w środowisku o właściwych parametrach mikroklimatu, co ma wpływ na ich kondycję oraz ogólny zdrowy wygląd.

Wszystkie fermy dodatkowo nadzorowane jest przez Inspekcję Weterynaryjną. Do transportu wykorzystujemy specjalnie przystosowane samochody oraz kontenery (moduły), które mają zapewnić ptakom odpowiednią przestrzeń oraz komfort w trakcie transportu.

W naszym Zakładzie kładziemy duży nacisk na humanitarne podejście do zwierząt i ich poszanowanie, także podczas uboju, stosując najwyższe standardy dobrostanowe na każdym etapie produkcyjnym.

Zdrowe wędliny pełne smaku

Produkty drobiowe z racji wysokiej zawartości białka, a niskiej tłuszczu są najbardziej dietetyczne. Mięso kurczaka jest mięsem chudym, lekkostrawnym i niskokalorycznym.  Dlatego też jest mięsem rekomendowanym i zalecanym do częstego spożycia przez dietetyków. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom bardzo świadomym dzisiaj konsumentom jaki i pro-zdrowotnym trendom żywieniowym – stawiamy na tzw. „wyroby BEZ” – czyli bez dodatku glutaminianu sodu, fosforanów, soi, barwników i wzmacniaczy smaku oraz eliminujemy dodatek glutenu.

Wszystkie wędliny i mięsa produkujemy z własnego surowca z wykorzystaniem przypraw i opakowań pochodzących od rzetelnych dostawców.   

Przygotowywane w naszym zakładzie wyroby wędliniarskie z jednej strony spełniają oczekiwania wymagającego klienta i konkurencyjnego rynku, a z drugiej wykorzystują tradycyjne, sprawdzone receptury oraz metody produkcji. Np. w procesie wędzarniczym korzystamy z trzech piecy opalanych drewnem olchowo-bukowym. Jest to najzdrowsza, tradycyjna i stosowana od lat metoda wędzenia wszelkiego rodzaju szynek i kiełbas. Dzięki wymienionym zabiegom nasze wędliny są niezwykle smaczne i wartościowe.

Stawiamy na dobre produkty. Stawiamy na polskie produkty. Stawiamy na produkty z Koziegłów.  

Ogólne Warunki Sprzedaży

Kliknij przycisk, by przejść do tekstu.

RODO

Kliknij przycisk, by przejść do tekstu.​